Actueel

Start
Z o m e r f e e s t


 

Leren bewust omgaan met water en energie

Het doel van deze bijeenkomsten is leren minder energie te gebruiken en daardoor te besparen op uw energie- en waternota. De deelnemers maken kennis met de kringloop in het lichaam, in huis, in de stad en in de wereld. Tijdens de 5 bijeenkomsten leren de deelnemers hoe en waarom energie bespaard kan worden. Er wordt gewerkt met interessant beeldmateriaal en een eigen cursusmap. Tijdens de laatste bijeenkomst - een maand na de 4e les - wordt een terugkommiddag gehouden en ontvangen alle deelnemers een certificaat. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden, u heeft wel de verplichting alle bijeenkomsten bij te wonen. Maximaal 14 deelnemers, dus meldt u zich snel aan.

Marina Hoogendoorn Gemeente afd. Milieu en Cindy Slaghuis - Stichting Aardewerk verzorgen de cursus.

Data: vrijdag 5, 12, 19, 26 maart en 23 april 2004 (terug-kom-middag)

Tijd: 13.00 tot 14.45 uur

Informatie: Diane de Kievit & Maria Howldar, tel. 355 01 53.

Feestelijke onthulling Kinderkunstproject


Op woensdag 24 maart 2004 was het eindelijk zo ver. De muurschilderingen van de kinderen werden onthuld. In oktober 2003 hebben 17 kinderen van 4 tot 10 jaar tekeningen gemaakt van Scheveningen.
Uit de ontwerpen zijn er 12 geselecteerd. Kunstenares Jannie Volkerts heeft de ontwerpen vergroot naar een meter bij een meter. De kinderen hebben daarnaa hun eigen schilderij ingekleurd met behulp van oudere Scheveningse bewoners.
De platen zijn behandeld zodat ze goed tegen de regen kunnen en zijn bevestigd aan de muur van de vuilverwerking Viisershavenstraat - Reepstraat - Hoekerstraat. Bij ieder schilderij staat de naam van de jonge kunstenaar. Het is een prachtig kunstwerk geworden.
Onder zeer grote belangstelling werd de onthulling verricht door wethouder Stolte, directeur Woningbouw Vereniging Vestia, de heer Maaswinkel en de jonge kunstenaars. Door de microfoon iets over je eigen schilderij vertellen was best eng, maar na afloop waren ze best trost op hun eerste publieke optreden.
Ook aan belangstelling van de media ontbrak het niet de Scheveningse Courant, Haagsche Courant, Radio West en het Commite 100 jarig bestaan Scheveningen Haven. De foto is afkomstig van www.haven100.nl
Na afloop was er voor de gasten een receptie en konden de kinderen zich te goed doen aan een traktie van de suikerspin, uitleven op het springkussen, henna handschilderen en werken aan het volgende project JOUW IDEE, MIJN IDEE, ontwerp je eigen speeltuin op de hoek Kompasstraat, Korbootstraat - Zeesluisweg

Het begon allemaal zo.

In samenwerking met Stichting BOOG hebben kinderen tot 10 jaar in oktober 2003 tekeningen gemaakt van Scheveningen.

Kunstenares Jannie Volkerts heeft de tekeningen overgebracht op houtenpanelen van 120x120. Met behulp van buurtbewoners heeft elk kind zijn eigen ontwerp daarna weer ingekleurd. De beschilderde panelen zijn vervolgens bewerkt zodat ze weerbestendig zijn. De schilderingen worden bevestigd aan de muur van de vuilverwerking hoek Vissershavenstraat / Reepstraat - tegenover de Naald.Informatie: Diane de Kievit, tel. 355 01 53


Juli - augustus 2004
Zomervakantie activiteiten jongeren
Zes weken lang knal activiteiten voor tieners van 12 tot 20 jr.

Let op. Dit wordt weer net zo leuk als in 2003, dus blijf kijken om te weten wat er komt.

Togo Teens, 2003 en 2004

Internationale uitwisseling Scheveningen – Cuxhaven in 2004

Wij tien tieners zijn vanaf september 2003 heel druk doende om in juli 2004 met een logger “de Togo” naar Cuxhaven te varen. De Togo ligt in de Scheveningse Haven. We hebben voor Cuxhaven gekozen omdat dat de eerste plaats in Duitsland is waar we met de Togo kunnen aanleggen en Cuxhaven ligt ook aan de Noordzee. Helgoland is dichtbij en daar willen we ook naar toe. We hebben een begroting en een programma gemaakt en ook sparen we voor de reis. De begroting hebben we met een brief toegestuurd naar het Europees Jeugdfonds en eind november kregen we van het NIZW het bericht dat zij voor een heel groot deel onze reis gaan betalen. Nu weten we zeker dat het door gaat!! Lees verder


April 2003
Joop van de Ende
Medio april werd de naam 'door het oog van de naald' bedacht.
De naam .nl bleek nog niet geregistreerd. Twee dagen later wilden de junior ambassadeurs de naam registreren en wat bleek? dat Joop van de Ende het twee dagen eerder al had vastgelegd.
Joop je was ons te vlug af.
www.doorhetoogvandenaald.nl